Start Deserti Kolači Kolač koji se ne peče – grčki kolač

Kolač koji se ne peče – grčki kolač

Foto: Dobre hrana
Foto: Dobre hrana
  • 4 h
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1,5 l mleka
40 g želatina u prahu
300 g šećera
1 l slatke pavlake
200 g čokoladnih mlevenih napolitanki
100 g čokolade za kuvanje
300 g mlevenog keksa
100 g čokoladnih mrvica
Kora
200 m mleka
200 g pti ber keksa

Priprema:

1. U šerpu sipati 1,3 l mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Preostalo mleko preliti preko želatina u prahu te promešati i sačekati da nabubri. Zatim ga dodati u ključalo mleko, prethodno sklonjeno sa ringle, te promešati i ostaviti da se potpuno ohladi i želira (držati u frižideru najmanje četiri sata).

Nepečene doboš kocke

3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa sjediniti sa želiranom smesom od mleka i umutiti mikserom.
4. Dobijenu masu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati čokoladne mrvice, u drugi mlevene čokoladne napolitanke i otopljenu čokoladu, a u treći mleveni keks.
5. Odgovarajuću tepsiju prekriti pti ber keksom natopljenim u mleko. Zatim, premazati filom sa mlevenim keksom, potom naneti fil sa čokoladom i na kraju fil sa čokoladnim mrvicama. Ostaviti u frižideru da se stegne, a potom iseći na kocke.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!