Start Deserti Torte Ukusna i kremasta Boem torta

Ukusna i kremasta Boem torta

  • Pixabay

Sastojci:

za kore
– 9 belanaca
– 450 g šećera
– 240 g samlevenih lešnika
– 3 kašike soka od limuna
za fil I
– 6 žumanaca
– 180 g šećera
– 100 g čokolade
– 200 g putera
za fil II
– 5 dl mleka
– 180 g šećera
– 6 žumanaca
– 2 vanil-šećera
– 3 kašike brašna
dekoracija
– 5 dl slatke pavlake

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 3 belanceta u čvrst sneg pa postepeno dodavati 150 g šećera neprekidno muteći dok se šećer ne rastopi. Pred kraj mućenja dodati 1 kašiku soka od limuna.
2. Potom dodati 80 g mlevenih lešnika i polako promešati varjačom. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 150°C 30 minuta, a zatim sniziti temperaturu na 100°C i nastaviti sa pečenjem još 60 min. Na isti način, od preostalog materijala, ispeći još dve kore.
Fil I:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti žumanca i šećer pa zagrevati uz neprekidno mešanje dok se šećer ne rastopi. Dodati kockice čokolade i nastaviti sa mešanjem dok se ne dobije ujednačena smesa. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu smesu dodati omekšali puding i umutiti mikserom.
Fil II:
U manjoj šerpi sjediniti mleko, šećer, vanil-šećer, žumanca i brašno pa izmutiti žicom. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje žicom dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. U kalup za tortu vratiti prvu koru pa je premazati polovinom fila II od čokolade. Zatim naneti polovinu fila I od vanile i prekriti drugom korom. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti sa trećom korom.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte. Dekorisati po želji.

Uživajte!

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!