Start Predjela Lagana čarolija: Punjene kuglice od krompira

Lagana čarolija: Punjene kuglice od krompira

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

500 g krompira
3 jajeta
1/2 praška za pecivo
250 g pilećih prsa
1/2 praziluka
100 g kačkavalja
brašna po potrebi
200 g prezli, so
mešavina začina, ulje
100 g majoneza

ISPROBAJTE I… Kuglice od mesa punjene sirom

Priprema:

1. Krompir obariti u slanoj vodi kako bi omekšao. Zatim ga ocediti i ispasirati.
2. U pasirani krompir dodati jedno jaje i prašak za pecivo, a potom postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje dok se ne dobije mekše testo.
3. Piletinu samleti, a praziluk iseći na kockice.
4. Na malo ulja propržiti piletinu, a zatim dodati praziluk te i njega kratko propržiti. Skloniti
sa ringle i ostaviti da se prohla- di. Dodati rendani kačkavalj i začine te promešati.
5. Testo od krompira podeliti na manje lopte. U sredinu svake loptice staviti kašiku fila od piletine
i obložiti ga testom.
6. Punjene kuglice uvaljati u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Prohlađene kuglice preliti majonezom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here