Start Fit&food Mediteranska salata

Mediteranska salata

Foto: Hrono kuvar
Foto: Hrono kuvar

Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
½ šolje nekuvane kinoe
1 ljubičasti luk
1 krastavac
100 g čeri paradajza
100 g feta sira
100 g crnih maslina
sok pola limuna
maslinovo ulje
so, biber
svež ruzmarin, origano

ISPROBAJTE I… Ohajo salatu

Priprema:
1. Belo meso iseći na tanje filete i poređati na pleh preko papira. Posoliti i pobiberiti po ukusu, preliti uljem i posuti seckanim ruzmarinom i origanom.
2. Ispeći u rerni, a zatim iseckati na manje kocke.
3. Kinou preliti šoljom tople vode i ostaviti par sati da nabubri.
4. Ljubičasti luk iseći na kolutiće, krastavac na tanke šnite, a čeri paradajz prepoloviti.
5. U činiju staviti oceđenu kinou, dodati seckano povrće, piletinu, masline i kockice feta sira. Sve preliti limunovim sokom i maslinovim uljem, blago promešati i poslužiti.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!