Mediteranska salata

Mediteranska salata

SHARE
Foto: Hrono kuvar
Foto: Hrono kuvar

Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
½ šolje nekuvane kinoe
1 ljubičasti luk
1 krastavac
100 g čeri paradajza
100 g feta sira
100 g crnih maslina
sok pola limuna
maslinovo ulje
so, biber
svež ruzmarin, origano

Priprema:
1. Belo meso iseći na tanje filete i poređati na pleh preko papira. Posoliti i pobiberiti po ukusu, preliti uljem i posuti seckanim ruzmarinom i origanom.
2. Ispeći u rerni, a zatim iseckati na manje kocke.
3. Kinou preliti šoljom tople vode i ostaviti par sati da nabubri.
4. Ljubičasti luk iseći na kolutiće, krastavac na tanke šnite, a čeri paradajz prepoloviti.
5. U činiju staviti oceđenu kinou, dodati seckano povrće, piletinu, masline i kockice feta sira. Sve preliti limunovim sokom i maslinovim uljem, blago promešati i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?