Mediteranski rižoto

Mediteranski rižoto

SHARE
DH
DH

Sastojci:
– 400 g očišćenih lignji
– 300 g očišćenih račića
– 200 g integralnog pirinča
– 400 g šampinjona
– 2 glavice crnog luka
– 1 šargarepa
– 1 dl soka od paradajza
– 2 čena belog luka
– 0,5 belog vina
– 4 kašike ulja
– 20 g margarina
– mešavina začina, biber

ISPROBAJTE I… Rižoto sa patlidžanom

Priprema:
1. Lignje iseći na kolutove, šampinjone na listove, šargarepu izrendati na krupno rende, a crni i beli luk sitno iseckati.
2. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, dodati lignje i šampinjone pa i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok lignje ne omekšaju.
4. Zatim dodati račiće, sok od paradajza i belo vino te prodinstati.
5. Pred kraj dinstanja kada suvišna tečnost uvri dodati obareni pirinač, margarin i začine po ukusu. Polako promešati kako bi se sastojci sjedinili, a margarin otopio.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?