Start Deserti Kolači Neobična krempita

Neobična krempita

DH
DH

Sastojci:
za koru
– 7 žumanaca
– 2 cela jajeta
– 6 kašika šećera
– 3 kašike ulja
– 4 kašike brašna
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 7 belanaca
– 12 kašika šećera u prahu
– 6 kašika šećera
– 8 dl mleka
– 4 pudinga od vanile
za glazuru
– 100 g čokolade
– 50 g putera

Priprema
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, cela jaja i šećer u penastu masu. Zatim dodati ulje, mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo i umutiti mikserom.
2. Tepsiju (25×30 cm) nauljiti i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati šam od belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Preko ohlađene kore u tepsiju sipati pripremljen fil i ostaviti da se stegne.
2. Posebno sjediniti izlomljenu čokoladu i puter pa otopiti na pari i preliti preko stegnutog fila. Sačekati da se glazura stegne a zatim krempitu iseći na kocke.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!