Nes šnite

Nes šnite

SHARE
Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

Za kore:
10 belanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
4 kašike ulja
1 prašak za pecivo
4 kašike nes kafe
200 g seckanih lešnika
Za fil I:
10 žumanaca
200 g šećera u prahu
250 g putera
100 g bele čokolade
Za fil II:
6 dl mleka
2 pudinga od vanile
4 kašike šećera
150 g putera
2 dl slatke pavlake
2 kašike nes kafe
Premaz:
1 šlag

Priprema:

1. Umutiti pet belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati pet kašika šećera i mutiti sve vreme.
2. Dodati pet kašika brašna, dve kašike ulja, pola praška za pecivo, dve kašike nes kafe i 100 g seckanih lešnika, te polako promešati.
3. Pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer i belu čokoladu, te kuvati na pari i mešati sve dok se ne dobije kompaktna masa.
2. Ostaviti da se ohladi, potom dodati puter i umutiti mikserom.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati pet decilitara mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i prašak za puding od vanile, te sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle, dodati nes kafu i polako promešati.
3. U ohlađen fil dodati puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom I, prekriti drugom korom i naneti fil II.
2. Kolač premazati šlagom, ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?