Start Glavna jela Testa Njoke u sosu od sira sa mirođijom

Njoke u sosu od sira sa mirođijom

Njoke sa krem sosom od sira i mirođijom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Njoke
½ kg krompira
10 kašika oštrog brašna
1 jaje
½ kašičice soli
Sos
250 ml neutralne pavlake
150 g kačkavalja
1 kašika suvog začina
½ kašičice soli
1 veza mirođije

Priprema:

Njoke
1. Krompir dobro oprati. Staviti u lonac sa vodom i kuvati oko dvadesetak minuta. Procediti i ostaviti da se krompir malo ohladi.
2. Oljuštiti ga i ispasirati. Dodati jaje i so, pa promešati. Postepeno dodavati kašiku po kašiku brašna i umesiti testo, pa podeliti na dva dela.
3. Uz dodatak brašna testo oblikovati u tanji valjak i seći na manje komade.
Sos
1. Ugrejati neutralnu pavlaku pa dodati rendani kačkavalj i mešati dok se sir ne rastopi.
2. Dodati seckanu mirođiju, začiniti prema ukusu i promešati.
Finalni postupak
1. Njoke kuvati u kipućoj, posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
2. Procediti njoke i dodati u pripremljen sos.
3. Servirati dok je toplo i ukrasiti svežom mirođijom.

Preporučujemo i ove recepte: pržene njoke od bundeve, njoke sa vongolama, njoke od sira sa piletinom,…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Verovali ili ne moji muski nikalo nevole mirodjiju koliko je ja forsiram oni nece pa ne ali sosevi sa mirodjijom daju poseban smek

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here