Pečeni punjeni krompir da prste poližes!

Pečeni punjeni krompir da prste poližes!

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
9 krompira
2 crvena luka
5 kašika kisele pavlake (12% masti)
150 g gaude
5 kriški pančete (ili nečeg suvomesnatog po izboru)
so, biber

Priprema:
1. Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati.
2. Krompir potom isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra.
3. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.
4. Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete.
5. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?