Pecivo koje se ne odbija – otvorena pogača s mesom

Pecivo koje se ne odbija – otvorena pogača s mesom

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

350 g brašna
½ kašike soli
70 ml ulja
1 jaje
150 ml tople vode
½ kašičice šećera
10 g kvasca
Punjenje
150 g mlevenog mesa
2 kašike ajvara
¼ veze mirođije

ISPROBAJTE I… Pogaču sa mortadelom

Priprema:

Testo
1. Kvasac promešati sa šećerom pa dodati toplu vodu i ostaviti da zapeni.
2. U posudi za mešenje pomešati brašno i so, pa dodati kvasac, ulje i jaje pa zamesiti testo da bude pogodno za rad. Pripremljeno testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
Punjenje
1. U ugrejano ulje usuti malo ulja pa kratko prodinstati mleveno meso da promeni boju.
2. Dodati ajvar i začiniti prema ukusu. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Finalni postupak
1. Pripremljeno testo prebaciti na radnu površinu i podeliti na 40 jednakih delova i oblikovati testo u loptice.
2. Svaku lopticu rastanjiti na širinu 5-6 cm i puniti pripremljenim filom pa testo uštinuti s krajeva kako se ne bi previše otvorilo u toku pečenja.
3. Punjeno testo ređati u podmazanu ili papirom za pečenje obloženu tepsiju pa ostaviti na toplom 20-ak minuta.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne poprimi rumenu boju.
5. Dekorisati seckanom mirođijom i poslužiti.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?