Start Predjela Sosovi i umaci Brzo, jednostavno i ukusno: Pesto sos

Brzo, jednostavno i ukusno: Pesto sos

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 10 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 šake lista svežeg bosiljka
100 g sitno iseckanih pinjola
1 čen belog luka
150 g parmezana
100 ml maslinovog ulja
so, biber

Priprema:

1. Sve sastojke osim ulja usitniti u blenderu ili avanu uz postepeno dodavanje maslinovog ulja sve dok se ne dobije homogena i glatka smesa.
2. Sos izručiti i poslužiti.

Savet: Ukoliko sos čuvate u staklenoj posudi sa poklopcem može se održati do 8 dana. Pinjoli se mogu zameniti orasima, semenkama suncokreta ili bundeve.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!