Start Odabrani recepti Pet recepata za zelene čorbe

Pet recepata za zelene čorbe

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

600 g svežeg spanaća
50 g putera
1 l vrućeg bujona (kocka)
200 g pirinča
1 jaje
4 kašike struganog parmezana

Priprema:

1. Spanać očistiti, dobro oprati a zatim ga ocediti i iseckati.
2. U većoj šerpi ropržiti spanać na razgrejanom puteru, sipati u supu pa ostaviti da provri. Čim supa počne da vri dodati pirinač i kuvati uz povremno mešanje. Pred kraj, štapnim mikserom sve dobro ispasirati i začiniti po ukusu.
3. Zatim dodati umućeno jaje sa sirom, uz stalno mešanje kako bi se sastojci povezali.
4. Služiti toplo, dekorisano sa kašikom pavlake ili po želji.

Više o spanaću, savetima i receptima kako ga pripremati pogledajte OVDE…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!