Ražani hleb sa orasima

Ražani hleb sa orasima

SHARE
Hleb sa orasima
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

100 g ražanog brašna
100 g ječmenog brašna
100 g pšeničnog integralnog brašna
3 šake oraha
50 ml ulja
1 kašičica soli
130 ml tople vode
20 g kvasca
1 kašičica šećera

Priprema:

1. Kvasac i šećer preliti toplom vodom, promešati i ostaviti da zapeni.
2. U većoj činiji promešati brašna i so, pa dodati pripremljen kvasac i ulje. Zamesiti testo, pokriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da se duplira.
3. U testo dodati krupno seckane orahe i premesiti na brašnom posutoj radnoj površini.
4. Hleb smestiti u kalup obložen papirom za pečenje i pokriti krpom. Ostaviti na toplom da nadođe.
5. Peći u ugrejanoj pećnici na 180ºC oko 40 minuta.
6. Izvaditi i ostaviti hleb na rešetkastoj površini da se potpuno ohladi.

Ocenite recept - vaša ocena je:

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?