Savršenstvo ukusa: Rocher praline s bademom

Savršenstvo ukusa: Rocher praline s bademom

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 250 g tamne čokolade
– 150 g paste za praline
– 50 g korneta za sladoled
– 150 g tamne čokolade za umakanje
– 25 g prženih badema

Priprema:

Pastu za praline napravite tako da kratko propržite lešnike na suvom tiganju. Otopite šećer dok ne postane boje meda. Ubaciti lešnike u šećer i prokuvati, a zatim izliti na namašćen papir.
Izmrviti i izmiksati ih. Rastopiti 100 g tamne čokolade nad parom. Dodati pastu za praline i brzo je mešati. Dodati usitnjeni kornet, pa ostavite smesu sa strane dok se ne počne zgušnjavati.
Po 2 kašičice smese staviti na listove pergament papira. Ostaviti da se ohladi. Dlanovima oblikovati čokoladnu smesu u kuglice i vratite ih na papir. Rastopiti preostalu količinu tamne čokolade i u nju dodati seckane bademe.
Umočiti kuglice u istopljenu čokoladu s bademima, izvaditi ih i ostaviti da se hladi dok čokolada  potpuno ne očvrsne.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?