Start Deserti Puding i sladoled Sladoled od crvenog pasulja

Sladoled od crvenog pasulja

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 12 sati
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

720 ml punomasnog mleka
250 ml slatke pavlake
133 g šećera
prstohvat soli
3 žumanceta
2 kašike kukuruznog skroba
420 g pirea od crvenog pasulja
1 kašika ekstrakta vanile

Priprema:

1. Odvojiti sa strane 180 ml mleka u malu posudu. Ostatak mleka skuvati na umerenoj temperaturi sa slatkom pavlakom i 45 g šećera.
2. U drugoj posudi preostali šećer i malo soli umutiti sa žumancima da se sve dobro sjedini. Ostaviti sa strane.
3. Skrob razmutiti u prethodno odvojenih 180 ml mleka tako da nema grudvica.
4. Kada mleko i pavlaka prokuvaju, u tankom mlazu i uz stalno mešanje dodati pripremljeni skrob, pa skloniti sa vatre. Temperaturu smanjiti na srednji nivo i nastaviti kuvanje uz stalno mešanje, najbolje drvenom varjačom.
5. U to dodati umućenu smesu od jaja i nastaviti brzo mešanje da ne bi zagorelo i kuvati još maksimalno 3-4 minuta.
6. U dublju posudi promešati malo kuvanog krema i pastu od pasulja. Zatim, pastu dodavati malo po malo u krem i stalno mešati, sve dok ima pirea. Dobro sjedinjenu smesu ostaviti da se prohladi, sipati u kalupe za sladoled, u sredinu umetnuti štapić i ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Nakon toga kalupe preneti u zamrzivač i ostaviti preko noći.

Savet: Za pripremu ovog sladoleda najbolje je koristiti azuki pasulj ali može se koristiti i običan, šire dostupan, crveni pasulj.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here