Tart od lisnatog testa

Tart od lisnatog testa

SHARE

Pixabay

Sastojci:

– 250 g lisnatog testa
– 8 šeri paradajza
– 3 krompira srednje veličine
– 150 g mocarele
– 150 g praške šunke
– 2 kašike maslinovog ulja
– origano, bosiljaka
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Krompir oguliti, iseći na kocke i obariti u slanoj vodi. Prašku šunku iseći na kocke a mocarelu na kolutove.
2. Obaren krompir ocediti i posuti ga origanom, bosiljkom i mešavinom začina. Preliti sa malo maslinovog ulja i polako promešati.
3. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljen krompir i ravnomerno ga rasporediti. U šupljine staviti pokoji šeri paradajz i posuti praškom šunkom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeče kako bi krompir porumeneo.
4. Tart izvaditi iz rerne, prekriti ga istanjenim lisnatim testom i zapeći dok testo ne porumeni.
5. Pečeni tart ostaviti da se ohladi, a potom ga prevrnuti naopačke i staviti u drugu tepsiju. Odozgo poslagati kolutove mocarele i nakratko vratiti u rernu da se sir otopi.

 

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?