Tri recepta za izdašna slana peciva

Tri recepta za izdašna slana peciva

SHARE
Foto: Dobra hrana – fenjeri
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

550 g mekog brašna
20 g svežeg kvasca
200 ml mleka
100 ml ulja
1 jaje
1 kašičica šećera
8 pilećih viršli
1 kašičica soli

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati da nema grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje i so pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
3. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, te okruglim zupčastim nožem iseći pravougaonike širine 4 i dužine 6 cm.
5. Potom pravougaonike od testa zaseći po sredini četiri puta.
6. Viršle iseći na manju parčad dužine 2 cm.
7. Na svaki komad testa staviti po jednu viršlu i urolati, a krajeve slepiti tako da se dobije izgled fenjera.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati viršle u testu i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.

Recepte za punjene lepinjice i lisnate pogačice sa sirom pogledajte na narednim stranama

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?