Ukusni slani zalogaji: Ptičje gnezdo

Ukusni slani zalogaji: Ptičje gnezdo

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1 kvasac
250 ml mleka
250 g masti
3 žumanceta
2 kašičice soli
400-500 g brašna
Za filove:
3 belanceta
200 g sira
ajvar po ukusu

ISPROBAJTE I… Oblande sa kobasicom i ajvarom

Priprema:
1. U mlako mleko izmrviti kvasac. Dodati 3 kašike brašna, promešati te ostaviti da nadođe.
2. U dubljoj posudi umutiti žumanca i mast. Dodati nadošao kvasac i so, pa postepeno dodajući brašno umesiti testo.
3. Razvući ga oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini pa čašom vaditi krugove.
4. Na polovini krugova, manjom čašicom izvaditi sredinu da se dobiju obruči.
5. Cele krugove poređati u podmazan pleh. Preko njih staviti obruče.
6. Belanca umutiti sa sirom, odvojiti polovinu te pomešati sa ajvarom.
7. Puniti gnezda filovima pa peći na 200°C dok ne porumene.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?