Start Predjela Salate Valdorf salata

Valdorf salata

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 stabljike celera
1 limun (sok)
1 kisela jabuka
šaka oraha
10-ak zrna grožđa
50 g majoneza
180 g pavlake

Priprema:

1. Oprati jabuku i očistiti od semenki, pa iseći na tanje kriške. Stabljike celera oprati, odstraniti vlakna i iseći na komade srednje veličine.
2. Orahe tostirati i ostaviti da se ohlade, a zatim ih blago usitniti.
3. Grožđe dobro oprati i izrezati na polovine.
4. Posebno sastaviti pavlaku, majonez, limunov sok i dobro umutiti, pa sve začiniti po ukusu.
5. U dubljoj posudi za salatu promešati jabuku i celer, preliti pripremljenim dresingom, posuti orasima i zrnima grožđa.
6. Ukrasiti sa par listova zelene salate i rukole.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!