Voćna torta sa kremom od jaja

Voćna torta sa kremom od jaja

SHARE
Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Za kore:
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika brašna
2 praška za pecivo
2 kašike mlevenih badema
2 dl mleka
Za fil od ananasa:
2 dl vode
4 kašike šećera
4 kašike gustina
2 dl soka od ananasa
2 dl slatke pavlake
6 kolutova ananasa iz kompota
Za fil od jaja:
4 žumanceta
2 dl mleka
2 kašike gustina
3 kašike šećera
Ostali sastojci:
4 banane
3 dl slatke pavlake

Priprema:

Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 4 kašike šećera i mutiti sve vreme.
2. Posebno umutiti 4 žumanceta, 3 kašike brašna, 1 prašak za pecivo i 1 dl mleka. Dodati sneg od belanaca, 1 kašiku mlevenih badema i polako promešati varjačom.
3. Odgovarajuću pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uzduž preseći napola, kako bi se dobile dve kore. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru, te i nju preseći napola kako bi se dobile ukupno četiri kore.
Fil od ananasa:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti vodu i šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti gustin u soku od ananasa, dodati u ključalu vodu i nastaviti sa kuvanjem, mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Šlag od slatke pavlake i seckani ananas dodati u ohlađen fil i polako promešati.
Fil od jaja:
1. Žumanca i šećer penasto umutiti, sjediniti sa mešavinom gustina i mleka, te kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila od ananasa, prekriti drugom korom i naneti fil od žumanaca. Utisnuti kolutove banana i prekriti trećom korom. Premazati ostatkom krema od ananasa i prekriti četvrtom korom.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati preko torte i dekorisati po želji.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?