Start Deserti / Torte i kolači Drezdenski kolač

Drezdenski kolač

drezdenski kolac
Priprema:
1. Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa šećerom, dodati soli po ukusu, rum i žumanca. Zatim sipati nadošli kvasac i sve dobro izmešati postepeno dodavajuci preostalo brašno.
3. Penasto ulupati 200 g margarina, sastaviti sa pripremljenom smesom i ostaviti da odstoji oko 60 minuta.
4. Mešavinu suvog voća natopiti sokom od pomorandže, ostaviti da malo odstoji, a potom je pomešati sa testom. Smesa treba da miruje oko 30 minuta.
5. Dugački pravougaoni kalup podmazati i posuti brašnom, uliti testo i ponovo sacekati petnaestak minuta. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta.
6. Izvaditi kalup iz rerne, preliti kolač sa 50 g rastopljenog margarina i vratiti ga da se peče još 30 minuta.
7. Gotovu poslasticu preliti preostalim otopljenim margarinom i posuti šećerom u prahu.

Recept Snežane Vujković Lamić iz Subotice
Recept Snežane Vujković
Lamić iz Subotice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!