Start Odabrani recepti Punjene tikvice

Punjene tikvice

Clipboard05

Priprema:
1. Mlade tikvice oprati, a potom ih cikcak pokretima poprečno preseći dva puta napola, kako bi se od jedne dobile tri polovine za punjenje.
2. Dobijene polovine izdubiti kašičicom da bi se mogle puniti. ”Meso” tikvica sitno iseckati i ostaviti sa strane.
3. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja da porumeni. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati pirinač, naseckane tikvice, mlevenu papriku, peršun, jaje i začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok pirinač ne omekša.
5. Tikvice napuniti pripremljenim filom.
6. Pripremiti malo gušću instant čorbu od pečuraka, dodati neutralnu pavlaku i polako promešati.
7. U vatrostalnu posudu sipati pripremljen umak od pečuraka, poslagati u njega punjene tikvice i prekriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok tikvice ne omekšaju. Zatim otkriti foliju, posuti rendanim dimljenim sirom i vratiti da se zapeče.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!