Start Predjela Prstići sa mocarelom

Prstići sa mocarelom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
prstici sa mocarelom
Priprema:
1. Razmutiti kvasac u mlakom mleku sa jednom kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešanje staviti brašno, nadošao kvasac, vodu i ulje pa zamesiti testo. Ostaviti testo da nadođe.
3. U odgovarajuću posudu sipati sok od paradajza i kuvati na tihoj vatri 15 min.
4. Dodati kečap, origano, so i biber pa promešati i ostaviti da se ohladi.
5. Nadošlo testo podeliti na 8 jufki i svaku razviti u traku debljine prsta a dužine 1 m. Spojiti po 4 trake i seći na prstiće dužine 15 cm.
6. Prstiće ređati u podmazan pleh i ostaviti da narastu.
7. Preliti prstiće pripremljenim filom i posuti izrendanom mocarelom. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Recept Irine Serafimović iz Niša
Recept Irine Serafimović iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!