Start Deserti Slatka testa Apsolutno najbolja terapija čokoladom – mafini sa tečnim čokoladnim srcem

Apsolutno najbolja terapija čokoladom – mafini sa tečnim čokoladnim srcem

Čokoladni mus sa tečnom čokoladom u sredini
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 minuta
  • 24 kom
  • Lako

Sastojci:

60 g šećera
2 vanil-šećera
1 kašika ruma
2 jajeta
230 g brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
150 ml mleka
50 ml ulja
½ kašičice kafe
40 g kakaoa
200 g čokolade za kuvanje
100 g putera
100 g mlečne čokolade

Priprema:

1. Čokoladu za kuvanje izrendati na krupno rende. Brašno pomešati sa solju, prosejanim kakaom, kafom i praškom za pecivo. Odvojiti žumanca od belanaca. Puter i čokoladu za kuvanje istopiti na pari da se sastojci dobro prožmu.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera.
3. Dodati žumanca i rum uz neprestano mućenje.
4. U smesu postepeno i naizmenično dodavati brašno, ulje i mleko uz neprekidno mućenje.
5. Na kraju u smesu dodati istopljenu čokoladu sa puterom i sve dobro promešati.
6. U kalup za mafine položiti papirne korpice pa sipati smesu do polovine kalupa. Na sredinu staviti po kockicu mlečne čokolade i naneti po kašiku pripremljenog testa za mafine.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 18 minuta.
8. Mafine izvaditi iz pećnice i ostaviti da se kratko prohlade pa izvaditi iz pleha.
9. Zatim, ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohlade pa poslužiti uz dekoraciju od voća ili kuglu sladoleda.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!