Start Deserti Kolači Baklava “Via del Gusto”

Baklava “Via del Gusto”

baklavaSastojci:
200g tankih kora
– 120g oraha
– 60g plazme
– 60g suvog grožđa
– 30g šećera
– 3 dl vode
– 5g cimeta
– kugla straćatele
– kriška ananasa

Priprema
1. Napravite fil od oraha, “plazme” i suvog grožđa. Slažite po tri kore, pa preko njih mažite fil.
2. Kore isecite po dužini i motajte ih u trouglove, sve dok ne umotate baklavu do kraja. Stavite ih u rernu i pecite 20 minuta.
3. Za to vreme, napravite fil od šećera, vode i limunovog soka. Dobijenim filom prelijte ispečenu baklavu.
4. Služite uz kuglu straćatele i krišku svežeg ananasa.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!