Start Predjela Bavarsko pecivo

Bavarsko pecivo

bavarsko pecivo
Priprema:
1. Kvasac razmutiti sa mlakom vodom, kašičicom šećera i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, prašak za pecivo, so, ulje i nadošao kvasac pa umesiti srednje tvrdo testo.
3. Testo ostaviti da naraste, a zatim ga podeliti na 24 loptice. Treba da miruju još desetak minuta.
4. Kad voda provri, dodati so i sodu bikarbonu pa ubacivati loptice i kuvati ih oko 30 sekundi sa obe strane.
5. Loptice vaditi rešetkastom kašikom i reati u pleh obložen papirom za pečenje. Svaku zaseći nožem na nekoliko mesta, posuti susamom, makom, suncokretom ili lanenim semenom.
6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 °C 25 min. Gotovo pecivo izvaditi iz pleha da se ne zalepi.

Recept Margit Rac iz Zrenjanina
Recept Margit Rac iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!