Start Predjela Boršč

Boršč

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
borsc

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu, krompir i koren peršuna očistiti i iseći na kockice. Meso takođe iseći na kockice a kupus na trake.
2. Cveklu očistiti i iseći na štapice a potom je obariti u slanoj vodi sa malo jabukovog sirćeta. Obarenu cveklu ostaviti da prenoći u tečnosti u kojoj se kuvala.
3. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati meso i dinstati ga na umerenoj temperaturi 30 min.
4. Potom dodati šargarepu, koren peršuna i kupus pa nastaviti sa dinstanjem da meso malo omekša.
5. Dodati krompir, mlevenu papriku, so, biber, paradajz sok i malo vode te nastaviti sa dinstanjem dok krompir ne omekša.
6. Na kraju dodati cveklu sa 2 dl tečnosti u kojoj se kuvala, začiniti po ukusu i kratko prokuvati.
7. Gotovu čorbu poslužiti sa pavlakom.

Recept Melite Keler iz Novog Sada
Recept Melite Keler iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!