Start Deserti Slatka testa Brzo i lako: Štanglice od šipka

Brzo i lako: Štanglice od šipka

DH
DH
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 1 pakovanje lisnatog testa
– 200 g gustog džema od šipka
– 1 jaje
– 1 belance
– 50 g šećera u prahu

ISPROBAJTE I… Kiflice u kokosu

Priprema:

1. Lisnato testo otkraviti i podeliti na dva dela. Svaki deo istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 3 mm.
2. Jedan pravougaonik premazati tankim slojem džema od šipka, drugi premazati belancetom. Stranu testa koja je premazana belancetom preklopiti preko druge polovine testa premazane filom od šipka i blago pritisnuti rukom da se slepi.
3. Pripremljeno testo okruglim zupčastim nožem poprečno iseći na trake debljine 2 cm. Svaku traku uviti u spiralu i premazati umućenim jajetom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljene štanglice i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
5. Pečene štanglice ostaviti da se ohlade a potom ih posuti šećerom u prahu.

Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!