Start Restoranski vodič Dado Glišić: Miris sarme me vraća u detinjstvo!

Dado Glišić: Miris sarme me vraća u detinjstvo!

dado

Vlasnik hitova “Ostaviću ruže”, “Dišem, al nisam živ” i mnogih drugih divnih balada, pop pevač Dado Glišić, rođen je u Banjaluci gde je proveo svoje detinjstvo i pohađao osnovnu i muzičku školu. Pesma “Zgazio me život” koju je otpevao na “Budvanskom festivalu” 2000. godine, otvara mu širom vrata za mnoge muzičke poduhvate, a to je osim pevanja i komponovanje i rad na aranžmanima. Šarmantni Banajalučanin nije se mnogo pojavljivao u medijima i svoj privatni život je dugo krio od očiju javnosti. Imao je teške periode u svom životu, ali iz svake bitke izašao je uzdignute glave, kao pobednik. Iako je često putovao van granica naše zemlje, mamima kuhinja mu je i dalje najomiljenija.

Da li volite da kuvate i kako se snalazite u kuhinji?
– Kuvanje je za mene neka vrsta dobre terapije, opuštanja, tako da bi se moglo reći da se odlično snalazim u kuhinji i da rado kuvam.

Koja hrana vas podseća na detinjstvo i da li ste kao mali bili izbirljivi?
– Miris sarme me podseća na bezbižno detinjstvo, donosi miris nostalgije za nekim lepim vremenima. Uvek sam imao poseban ukus, pa sam tako i kao mali znao da budem izbirljiv po pitanju hrane.

Omiljeni restoran, preporuka:
– Moj najomiljeniji restoran je kuhinja moje majke.

Kada ste u inostranstvu, u koje restorane idete i šta jedete?
– Najviše posećujem japanske i kineske restorane jer sam ljubitelj ovih nacionalnih kuhinja.

Da li vodite računa o ishrani?
– Kako kad, nekada se opustim i ne gledam na sat, a nekada povedem računa. Mislim da svako od nas ima svoje momente kada se potpuno opusti.

Omiljena kuhinja?
– Japanska i kineska, zato što se razlikuju od naše balkanske.

Slani ili statki specijaliteti?
Sve zajedno u istom tanjiru , treba probati nema greške.

Podelite sa nama vaš omiljeni recept:

Piletina sa Kikirikijem

Sastojci: 800 g pilećeg belog mesa, 100 g pečenog kikirikija, 150 g šargarepe, 150 g graška, 1 kašika šećera, 0,5 dl soja sosa, 0,5 dl ulja, 1 kašika gustina, kineska i obična so.

Priprema: Sitno iseckati belo meso i povrće. Propržiti i izvaditi iz ulja. U drugoj posudi, u pola litre vode pomešati šećer, kinesku i običnu so i soja sos, pa staviti da prokuva. Potom dodati gustin razmućen u malo vode, a zatim i prethodno proprženo meso i povrće. Sve zajedno kratko prokuvati i na samom kraju dodati kikiriki. Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!