Start Fit&food Food FIT&FOOD recept: Dijetalna pica bez testa

FIT&FOOD recept: Dijetalna pica bez testa

Autorka: Daniela Stamenković, web urednik
Autorka: Daniela Stamenković, web urednik

Sastojci
(za testo):
– 400gr spanaća
– 2 jajeta
– 100gr nemasnog sira
– beli luk u prahu
– origano, so
– paradajz sos

 

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Priprema
Spanać skuvati i iscediti koliko god je moguće, iseckati, potom sediniti sa 2 belanca i sirom. Po ukusu posoliti, dodati beli luk u prahu i oregano i dobro izmiešati. Rernu zagrejati na 200 stepeni, na pleh staviti papir za pečenje i podmazati sa par kapi maslinovog ulja. Smesu rasporediti po plehu na debljinu otprilike 5mm i ostaviti da se pece 30-35 minuta ili dok krajevi ne porumene. Kad je podloga gotova, izvaditi iz rerne, premazite paradajz sosom i filujte sastojcima po želji. Picu vratite u rernu 10 minuta da se zapeče.

Predlog:
Umesto svežeg sira, za “jaču” verziju podloge, mozete koristiti rendani kačkavalj ili edamer, ali tada više nije dijetalno!

Napomena:
Da bi kora uspela, veoma je važno dobro iscediti sanać. Ukoliko vam se desi da se nakon raspoređivanja smese po plehu pojavi tečnost na krajevima, koristite papirne ubruse da pokupite visak.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!