Start Deserti / Torte i kolači Domaća pita s višnjama

Domaća pita s višnjama

Clipboard22

Priprema:
Testo:
1. U malo mlakog mleka razmrviti kvasac sa kašikom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa jajetom, kašičicom soli i kašikom šećera, pa dodati nadošli kvasac.
3. Zamesiti srednje glatko testo naizmenično dodajući preostalo mleko i brašno.
4. Testo pokriti i ostaviti ga da nadođe oko 60 minuta.
5. Nadošlo testo razviti na podmazan pleh i posuti ga grizom.
6. Odgore rasporediti očišćene višnje.
7. Za preliv umutiti jaja sa pavlakom i šećerom i preliti preko višanja.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
9. Gotovu pitu iseći na kocke i posuti kristal šećerom.

Recept Erike Čabai iz Malog Iđoša
Recept Erike Čabai iz
Malog Iđoša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!