Start Predjela Peciva Domaće pecivo

Domaće pecivo

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebno je :
oko 1/2 kg brašna
kvasac -suvi
1 kašićica šećera
1 kašićica soli
250 -300 ml toplog mleka
1 šolja ulja
margarin za premazivanje

Priprema:
Prosejati brašno u vanglicu. Pripremiti kvasac na uobičajeni način i sačekati da nadodje . U vanglicu ,dodati nadošli kvasac ,jaja,so ,ulje i sve zamesiti mlekom . Umesiti testo u glatku loptu .Po potrebi ,dodavati male količine brašna u postupku mešenja.Ostaviti testo da nadodje .

Nadošlo testo (uz što manje količine brašna ) premesiti i oklagijom razvući u testo debljine 1 cm. Namazati maragrinom i urolati .Jufku seći pod uglom od 45 º unakrsno . Komade ređati u pleh obložen pek papirom i peći . Ispečeno testo premazati topljenim margarinom .

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!