Start Predjela Domaće tortilje sa pečurkama

Domaće tortilje sa pečurkama

1
Priprema:
1. Luk očistiti, a potom sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Kada postane staklast dodati pečurke i sve zajedno dinstati.
2. Kada su pečurke napola gotove dodati pavlaku, seckani peršun i začine po ukusu, pa dinstati još 10 minuta. (Ako pavlaka neće da se zgusne, može se dodati malo gustina).

Tortilje:
1. Umutiti brašno i vodu dodavajući postepeno jedno pa drugo dok se ne dobije smesa nešto gušća od smese za palačinke. Dodati malo ulja.
2. Testo uzimati kutlačom i razlivati ih na dobro zagrejan tiganj sa malo ulja i peći (deblje testo).
3. U još tople tortilje stavljati nadev, zaviti i dekorisati po želji i poslužiti toplo!

Recept Aleksandra  Kovačevića iz Novog Sada
Recept Aleksandra Kovačevića iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!