Start Deserti Kolači Dvobojni rolat

Dvobojni rolat

DH
DH

Sastojci:
za žutu koru
– 4 jajeta
– 4 kašike šećera
– 3 kašike brašna
– 0,5 dl mleka
– 0,5 praška za pecivo
za braon koru
– 4 jajeta
– 4 kašike šećera
– 3 kašike brašna
– 0,5 dl mleka
– 0,5 praška za pecivo
– 1 kašika kakaoa
za fil
– 7,5 dl mleka
– 10 kašika šećera
– 10 kašika griza
– 250 g margarina
– 2 vanil-šećera
– 100 g žele bombona
– 5 čokoladnih bananica
za glazuru:
– 100 g čokolade za kuvanje
– 0,5 dl ulja

Priprema
Žuta kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer, brašno, prašak za pecivo i mleko. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da omekša.
Braon kora:
1. Braon koru pripremiti na isti način kao i žutu, samo u smesu za pečenje dodati kakao.
2. Koru takođe uviti u vlažnu krpu i ostaviti da omekša .
Fil:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti mleko, šećer i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Zatim postepeno dodavati griz i mešati sve dok se ne zgusne.
3. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom od griza. Dobro izmešati i podeliti na dva dela.
4. U prvi deo dodati seckane žele bombone, a u drugi seckane čokoladne bananice i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Braon koru premazati filom od žele bombona i urolovati.
2. Žutu koru premazati filom od čokoladnih bananica. Na početak žute kore staviti braon rolat i sve zajedno urolovati kako bi se dobio veći rolat.
4. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko rolata.
Savet plus: Pripremljen kolač ostavite u frižider da se stegne kako bi se lakše isekao na parčad.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!