Start Zanimljivosti GASTRO KUP SRBIJA 2018: Međunarodno takmičenje profesionalnih kuvara, barmena i barista

GASTRO KUP SRBIJA 2018: Međunarodno takmičenje profesionalnih kuvara, barmena i barista

Udruženje “Zelena dolina”, AD Novosadski sajam, HoReCa Asocijacija Kragujevac i organizacija BarmeNS drugi po redu organizuju Gastro kup Srbija, koji će se održati 6. i 7. oktobra, u Novom Sadu za vreme međunarodnog sajma LORIST u međunarodnoj hali Master, Novosadskog sajma.

Takmičenje ima osam kategorija:

Prvog dana takmičenja su kategorije: jelo od piletine i jelo od ribe, dok će drugog dana takmičenja biti kategirije: jelo od testenine i moderno nacionalno jelo.

Ostale četiri kategorije su specifičnog izložbenog karaktera i biće organizovane oba dana takmičenja, a to su: torte, rad od čokolade, nacionalna trpeza i karving.

Pravo učešća imaju profesionalni kuvari iz svih zemalja balkanskog regiona, Evrope i sveta. Svaki takmičar može učestvovati u svim kategorijama, a tri takmičara sa najviše bodova dobijaju titule pobednika takmičenja i prigodne nagrade, koje će biti dodeljene poslednjeg dana.

Gastro kup Srbija predstavlja seniorski deo takmičenja, a cilj jeste promovisanje i popularizacija kulinarstva u Srbiji i regionu.

Takmičari mogu da pošalju prijave putem mejla: prijava@gks.org.rs ili elektronski putem preko sajta www.gks.org.rs putem kojeg se možete informisati i o ostalim sadržajima koji će tokom trajanja festivala biti dostupni takmičarima i posetiocima manifestacije, poput edukativnih panela, prezentovanja inovacija iz sveta gastronomije i takmičenja barmena i barista koja su sastavni deo gastronomske ponude.

Saša Mišić

Pored standarnog sastava sudijskog žirija Gastro kupa Srbija koji čine poznata imena iz sveta kulinarstva: Dejan Stanković, Miloš Jovanović, Jordan Nastanović i Danilo Bukarica, kao i koordinator takmičenja Vujadin Vujadinović, specijalni gosti festivala i počasni članovi žirija biće i Saša Mišić, široj javnosti poznat po emisiji “Paklena kuhinja” kao i Giorgio ( Đorđo ) Diana, Michelin star chef koji je ovu laskavu titulu poneo zbog svojih velikih postignuća u svetu gastronomije i kulinarstva.

Prijave za takmičenje treba poslati najkasnije do 25. septembra 2018. godine. Broj takmičara u svim kategorijama je ograničen.

 

Više o samom takmičenju, pravilima i detaljnijem načinu prijave možete pogledati na sajtu www.gks.org.rs.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!