Start Glavna jela Testa Neobična gibanica sa piletinom

Neobična gibanica sa piletinom

  • Pieces of cheese pie on plate

Sastojci:

– 500 g tankih kora za pitu
– 500 g pilećeg belog mesa
– 5 dl pavlake
– 4 jajeta ulje
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašika prezli
– 1 veća glavica crnog luka
– mešavina začina
za premazivanje
– 2 jajeta
– 50 ml mleka

Priprema:

1. Glavicu luka sitno iseckati, piletinu samleti na mašini za mlevenje.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Sjediniti mleveno meso sa lukom, žumancima, pavlakom i prezlom pa dodati začine po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
4. Na kraju dodati smesu od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Kore za pitu podeliti na dva dela. Od prvog dela uzeti jednu koru, poprskati je uljem i prekriti drugom korom, te premazati tankim slojem fila. Postupak ponavljati dok se ne utroši polovina kora i fila, te pažljivo urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu veknu.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju vekne. Premazati ih smesom od jaja i mleka.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumeni.

Uživajte!

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!