Start Restoranski vodič Goca Tržan: Kvalitet ispred kvantiteta!

Goca Tržan: Kvalitet ispred kvantiteta!

stara-kafana-otvaranje-1361927597-274323
Od kako je tokom učešća u rijaliti šou “Survajver” sjajno doterala liniju, pevačica Goca Tržan je uspešno i održava, u inat zlim jezicima. Iako je po završetku serijala i povrtaku sa Filipina izjavila kako će se posvađati sa svakim ko joj samo pomene pirinač, danas se ova namirnica često nalazi na Gocinom tanjiru, a rižoto je prvi izbor kada je gost restorana “Zaplet” jednog od najprestižnijih u Beogradu. “Ovde uvek dolazim kada želim nešto neobično, gotovo uvek uzimam rižoto i čorbu od bundeve“, preporučuje pevačica u restoranu u kojem se spaja naizgled nespojivo.
Kako Lenina mama priznaje, veliki je obožavatelj nacionalne kuhinje, i kad bira restoran u koji će otići na ručak glavni kriterijum je da hrana bude sveža i lepo pripremljena, pa je tako otkrila Staru dušanovačku kafanu. “Često tamo odlazim na dimnjenu vešalicu, znam da će biti super pripremljena i da je hrana sveža, upravo to zahtevam od restorana. Ne volim mesta na kojima se hvale ogromnim porcijama, jer mi kvantitet ništa ne znači, ako to nije ukusno. Veliki sam ljubitelj salate i važno mi je kako je pripremljena, a velki plus ima objekat u kojem se služi domaća lepinja, od integralnog brašna, a ne rezani hleb iz supermarketa“, kaže Goca, koja se drži devize manje je više kad je izbor jela u pitanju.
Dobra nacionalna kuhinja nekadašnju članicu grupe “Tap 011” obavezno zaustavi na putu Niš, kod Aleksinca u selu Draževac. Nedaleko od auto-puta nalazi se nadaleko čuvena “Kafana kod Marjana”, u koju ne samo da obavezno navraćaju glumci, poznate ličnosti političari i državni funkcioneri, već često i krše zakon da bi do ovde stigli što pre, objašnjava Goca. “Nikad ne zaobiđem ovo mesto, potpuno me je očaralo. Da bi se do ovde došlo, morate se isključiti sa auto-puta i voziti jedno desetak kilometara, ali mnogi nemaju za to strpljenja pa preskaču preko zaštitne ograde“, kaže Goca.

IMG_0455-Large

IMG_0461-Large

IMG_0473-Large

IMG_9338-Large

zaplet

zaplet_02

zaplet-2

Tekst: Milena Radovanović, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!