Start Predjela Grisine

Grisine

 Clipboard04

PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje pomešati 400 g brašna, kvasac, so, šećer, ulje i mleko pa promešati varjačom.
2. Postepeno dodavati preostalo brašno i vodu, zamesiti glatko testo i ostaviti ga 60 minuta da kisne
3. Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati origano, a u drugi bosiljak.
4. Svaki deo podeliti na 14 jufki, a zatim od svake jufke oblikovati štapiće dužine oko 30 cm.
5. Štapiće ređati u podmazan pleh i ostaviti 20 min. da narastu. Pre pečenja ih premazati vodom, posuti susamom ili makom i peći na 200 °C 20 min.

Recept Maje Černjev iz Pančeva
Recept Maje
Černjev iz Pančeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!