Start Deserti Puding i sladoled Grudve s vanilom i višnjama

Grudve s vanilom i višnjama

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 8 jaja
– 350 g šećera
– 1 l mleka
– 2,5 dl slatke pavlake
– 2 vanil-šećera
– 200 g višanja bez koštica
– 1 dl soka od višanja
– 3 kašike šećera u prahu
– 1 kašika gustina

Priprema
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 250 g šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. U odgovarajuću šerpu sipati mleko i ostaviti da proključa.
3. Uzeti kašiku za sladoled pa je umočiti u vodu te njome vaditi kugle od belanaca i spuštati u vrelo mleko. Kuvati ih po minut sa obe strane, a zatim ih izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti da se ocede.
4. Posebno skuvati na pari žumanca sa 100 g šećera i vanilšećerom da se dobije gusti fil.
5. Slatku pavlaku umutiti u šlag te dodati u ohlađeni fil od žumanaca i polako promešati.
6. Odvojeno izmiksati višnje sa šećerom u prahu, sokom od višanja i gustinom pa kratko prokuvati.
7. U staklene čaše rasporediti kugle od belanaca, preliti ih filom od žumanaca i na kraju naneti po nekoliko kašika pirea od višanja.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!