Start Predjela Ostalo Hleb sa maslinama

Hleb sa maslinama

Hleb sa maslinama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

450 g brašna
½ kašičice soli
1 kašičica šećera
20 g kvasca
200 ml tople vode
100 ml maslinovog ulja
50 g seckanih maslina

Priprema:

1. Kvasac izmrviti i pomešati sa šećerom pa preliti toplom vodom i ostavitida zapeni.
2. U prosejano brašno dodati so i promešati. Zatim, dodati kvasac i maslinovo ulje pa zamesiti testo.
3. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste tj. da se duplira.
4. U testo dodati seckane masline (crne ili zelene) pa premesiti. Prekriti i ostaviti da nadođe.
5. Na brašnom posutoj površini premesiti testo i formirati veknu.
6. Staviti na pleh obložen papirom za pečenje, pokriti i ostaviti na toplom mestu desetak minuta.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 35 minuta.
8. Izvaditi iz rerne i uviti u pamučnu krpu pa sačekati da se prohladi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!