Start Hrono recepti Doručak Hrono hleb sa semenkama – Nanin hleb

Hrono hleb sa semenkama – Nanin hleb

Recept Slađane Večević iz Umke

Hrono hleb od ražanog brašna
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 200 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g speltinog brašna
100 g ražanog brašna
500 ml mlake vode
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike semenki sunsokreta
2 kašike semenki lana
2 kašike semenki bundeve
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli

Priprema:

1. U posudu sipati brašno i so, pa promešati smesu. Dodati semenke, prašak za pecivo i sodu pa sve dobro sjediniti. Dodati maslinovo ulje i vodu. Smesu (koja treba da bude retka) mešati varjačom dok se ne sjedini.
2. Presuti u kalup obložen papirom za pečenje i rasporediti smesu.
3. Pokriti i ostaviti da odstoji 2 sata.
4. Peći u rerni na 250ºC stepeni, oko sat vremena.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!