Start Hrono recepti Užina Hrono profiterole s čokoladnim filom

Hrono profiterole s čokoladnim filom

Profiterole sa čokoladnim kremom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 65 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Krofne
200 ml vode
100 ml dozvoljenog ulja
prstohvat soli
150 g speltinog brašna
2 veća jajeta
¼ praška za pecivo
Čokoladni fil
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Krofne
1. U šerpu sipati vodu, ulje i so pa kuvati dok ne provri.
2. Skloniti s rignle, dodati brašno, promešati i vratiti na isključenu ringlu pa uz stalno mešanje kuvati dok se smesa ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.
4. Na kraju, dodati prašak za pecivo i promešati smesu.
5. Kašikom zahvatati testo i formirati manje gomile na plehu obloženom papirom za pečenje, uz dovoljno prostora između njih.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
7. Izvaditi iz pleha i ostaviti da se potpuno ohlade pa ih preseći.
Čokoladni fil
1. Na pari zagrevati slatku pavlaku i rendanu tj. iseckanu čokoladu uz stalno mešanje dok se čokolada ne rastopi i sastojci sjedine.
2. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. Hladnu smesu umutiti mikserom kako bi dobila na vazdušastoti.
Finalni postupak
1. Pripremljeni fil naneti na donju polovinu pripremljenih profiterola i spojiti drugom polovinom.
2. Složiti na odgovarajući tanjir i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!