Sastojci:
400 g ćurećeg belog mesa
1 crni luk
1 čen belog luka
so, biber
peršunovo lišće
1 manji karfiol
1 manji brokoli
3 belanceta
200 ml kisele vode
malo muskatnog oraščića
malo ulja
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti sitno seckani luk i kad postane staklast, skloniti s ringle. Izmešati mleveno meso, dinstani luk, dodati belance, so i biber po ukusu i seckani peršun. Oblikovati kuglice veličine kajsije i kratko ih propržiti na ulju u tiganju.
2. Karfiol i brokoli podeliti na cvetiće pa kuvati u slanoj vodi desetak minuta. Izvaditi rešetkastom kašikom.
3. Posudu za pečenje blago nauljiti, dodati povrće, a između njega „ušuškati“ ćuftice. Ulupati dva belanceta viljuškom, dodati kiselu vodu i malo muskatnog oraščića. Preliti preko povrća i staviti u zagrejanu rernu. Peći na 200° C oko 30 minuta da se uhvati fina korica.
Savet: Ćuftice se mogu praviti od pilećeg belog mesa, ali i od ribe.