Start Glavna jela Morski plodovi Izuzetno hrskavo i lagano – pržene lignje u tempura testu

Izuzetno hrskavo i lagano – pržene lignje u tempura testu

Pržene lignje
Foto: Stockfood
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g lignji
140 g gustina
60 g brašna
150 ml ledene mineralne vode
so, limun
ulje za duboko prženje

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomešati brašno i gustin, pa dodati mineralnu vodu i mešati, kao kada se priprema testo za palačinke.
2. Lignje očistiti i narezati na kolutove širine 1 cm te ih uvaljati malo brašna, pa protresti kako bi višak brašna otpao.
3. U dubljem tiganju zagrejati ulje (oko 180ºC) i pažljivo spuštati lignje umočene u tempuru. Pržiti ih 2-3 minuta, dok ne dobiju rumenu boju.
4. Pržene lignje izvaditi iz tiganja i odložiti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
5. Poslužiti toplo, bogato posoliti i neposredno pre konzumiranja poprskati s malo limunovog soka.

Savet: Najbitnije je da mineralna voda bude izuzetno hladna, skoro ledena.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!