Start Video recept Kako da napravite neodoljive jestive šoljice (VIDEO RECEPT)

Kako da napravite neodoljive jestive šoljice (VIDEO RECEPT)

Da li biste voleli da pojedete ukusan, kremasti dezert iz ljupke šoljice? A da pojedete i ljupku posudicu? To je sasvim moguće, ali i veoma lako – napravite jestive šoljice i u njima poslužite poslastice!

PrintScreen: Youtube/ Gretchen's Bakery
PrintScreen: Youtube/ Gretchen’s Bakery

Što je od svega najbolje, ne treba vam mnogo vremena, a ni materijala; izdvojite oko pola sata i belu čokoladu. Pored toga, biće vam potrebni i kalupi za mafine i možete da počnete:

1. Rastopite malo veću količinu bele čokolade, pa njom napunite kalupe. Radi lakšeg rukovanja, poželjno je da kalupi budu odvojeni (možete i da isečete silikonske modle koje obično dolaze kao spojenih 6, 12 ili 24)
2. Odmah vratite čokoladu iz kalupa u smesu – potrebno je da ostane samo na zidovima kalupa. Obrišite ivice, kako biste dobili savršen oblik bez izbočina. Ostavite da odstoji da bi se čokolada stegla, možete i da stavite na kratko u frižider.
3. Dok se buduće šoljice hlade, pomoću čokolade, šprica i uskog dodatka (možete koristiti i običan papir za štampanje), na parčetu papira za pečenje iscrtajte drške za šoljice i tacnice.
4. Njih odložite da se stegnu, a šoljice izvadite. Pažljivo uklonite kalupe, pa ukrasite šarenim mrvicama – svaku šoljicu umočite u čokoladu (oko 1 cm duboko), pa ih zaronite u mrvice, kako bi se zalepile.
5. Do tad su spremne i drške i tacne – sve delove spojite pomoću još malo topljene čokolade, prvo tacne, pa onda drške i vaše posudice su spremne!
6. Kada “lepite” drške, za svaki slučaj držite nekoliko sekundi, da se lepo spoji.
7. Ostalo je još samo da ih napunite – neka to bude sladoled, omiljeni krem, komadići voća, šta god vi ili vaši gosti volite.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!