Start Deserti Puding i sladoled Kako se pravi – puding od čokolade

Kako se pravi – puding od čokolade

Čokoladni puding sa pistaćima i listićima badema
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 min
  • mirovanje 4 h
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 l mleka
200 g demerera šećera
2 vanil-šećera
4 kašike kakaoa
5 kašika gustina
½ kašičice soli
100 ml slatke pavlake
100 g tamne čokolade

Priprema:

1. Čokoladu usitniti tj. izrendati na krupno rende.
2. U 300 ml mleka dodati kakao, gustin i malo soli pa sve sjediniti da se dobije svilenkasta masa.
3. Ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i vanil-šećerom.
4. Kada provri, mleko skloniti sa rignle i u tankom mlazu dodati umućeni gustin, uz neprekidno mešanje.
5. Vratiti na ringlu i kuvati uz redovno mešanje sve dok masa ne počne da krčka. Tada dodati izrendanu čokoladu i slatku pavlaku, pa mešati sve dok se sastojci ne sjedine.
6. Skloniti sa ringle i pripremljen puding sipati u desertne posude.
7. Sačekati da se potpuno ohladi i poslužiti. Dekorisati listićima badema, pistaćima i svežim voćem.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!