Start Food doručak Kaša od kinoe sa orasima, brusnicama i jabukama

Kaša od kinoe sa orasima, brusnicama i jabukama

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

185 g semena kinoe
710 ml nezaslađenog bademovog mleka
½ kašičice ekstrakta vanile
1 kašičica cimeta
80 g brusnica
1 jabuka
agava sirup prema ukusu
60 g seckanih oraha

Priprema:

1. Pomešati kinou, bademovo mleko, cimet i brusnice u manjoj posudi.
2. Posudu poklopiti i staviti da provri, zatim smanjiti temperaturu i ostaviti da se tečnost reducira.
3. Nakon pet minuta dodati oljuštene i iseckane komade jabuke, pa nastaviti sa laganim kuvanjem 5-7 minuta.
4. Sve dobro promešati i proveriti da li je tečnost isparila tj. da li je kinoa kuvana. Skloniti sa vatre, ostaviti poklopljeno i sačekati 5 minuta. Ako je tečnost i dalje vidljiva vratiti na vatru još 3-5 minuta i nepresano mešati kako ne bi zagorelo. Nakon toga skloniti sa vatre i sačekati 5 minuta pa zasladiti prema ukusu (ukoliko su brusnice slatke možda neće biti potrebno dodatno zaslađivanje).
5. Kuvanu smesu presuti u činiju i pomešati sa seckanim orasima i dodati sveže seckanu jabuku, po želji.

Pogledajte kako pripremiti bademovo mleko.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!