Start Restoranski vodič Katarina Grujić: Probala sam puževe na žaru, imaju ukus pikantne piletine!

Katarina Grujić: Probala sam puževe na žaru, imaju ukus pikantne piletine!

unnamed (5)

Pevačica i mlada zvezda “Granda” Katarina Grujić rođena je u Beogradu gde je završila privatnu gimnaziju, a trenutno je na drugoj godini studija fakulteta Medija i komunikacija u svom rodnom gradu. Pevanjem se bavi već dve godine a veliku pažnju publike privukla je učešćem u Zvezdama Granda. Nastupala je po beogradskim klubovima i omiljena je kod publike svih generacija. Katarina se izdvojila od ostalih mladih pevačica po atraktivnom izgledu i odličnom nastupu, a nazivaju je i Cecinom naslednicom. Za sada ima jednu snimljenu pesmu “Jedno đubre obično”.
Katarina je komunikativna, druželjubiva, uporna i uvek spremna za zabavu i akciju. Nekada joj je, kaže, mana to što nema dlake na jeziku i ne da na sebe.
Kao jedna od učesnica poslednje “Farme” ostaće upamćena po vezi sa Borisom Stamenkovićem, za koju su mnogi rekli da je nameštena i da nije prava ljubav u pitanju, ali vreme ih je sve demnatovalo. Tokom trajanja rijalitija pokazala se kao vredna devojka, ali takođe, i veoma ratoborna kada se oseti ugroženom. Živi sa majkom, ocem i sestrom. Obožava životinje, pa tako u kući ima i dva psa. Strast joj je kulinarstvo. Zbog toga smo odlučili da kontaktiramo Katarinu i porazgovaramo sa njom o njenim malim kuhinjskim čarolijama za našu rubriku “Restoranski vodič”.

Deklarisala si se kao neko kome je kulinarstvo hobi, koliko zaista uživaš u pripremanju hrane?
“Kao što su svi mogli da vide tokom trajanja Farme, često sam boravila u kuhinji. Nisam odbijala zadatke, i pomagala sam svima koji su imali zaduženja u kuhinji da ih lakše obave. Privatno volim da kuvam i zaista uživam u tome. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja priprema hrane za drage ljude, moje prijatelje, porodicu. Volim da eksperimentišem sa hranom i ukusima. Domaću srpsku kuhinju obožavam. Sva jela iako su gurmanska su mi na meniju”.

Koja ti je omiljena hrana, ukus, misris iz detinjstva?
“Rolovane šnicle i spanać su mi omiljeno jelo. Spanać sam obožavala kao dete, i sada mi je omiljeno povrće. Ukus što se tiče hrane mi se nije promenio sa godinama, i sada sam gurman i volim da uživam u hrani. Tokom boravka na Farmi ugojila sam se. Svaki dan smo jeli hranu koja se priprema na masti, sa puno soli i začina da bi bila ukusnija. Kada sam izašla sa imanja, prvih mesec dana sam jela samo ribu i povrće. Uspela sam da oslabim oko 7 kilograma. Uvela sam trenig i to tri puta nedeljno po dva sata. Kombinujem teretanu i kardio vežbe. Idem i na zumbu, a u okviru fitnes centra koji koristim postoje i zajedničke vežbe za više polaznica, prisustvujem njima kad god imam vremena. Polako se vraćam u top formu, i zadovoljna sam”.

Omiljeno mesto za ručak?
“Obožavam dva mesta u Beogradu. Vapiano je prvo i tamo spremaju fantastične paste, koje obavezno naručim i drugo je Voulez-Vous koji sprema najbolje pice u gradu. Prija mi atmosfera koju imaju oba objekta i usluga je na vrhunskom nivou. Naravno i društvo je važno, ali uvek sam sa dragim ljudima pa mi je užitak kompletan.”

Da li voliš da eksperimentišeš sa hranom i novim ukusima?
“Nemam problem sa egzotičnom hranom. Imala sam priliku da probam puževe na žaru i oduševljena sam, imaju ukus pikantne piletine. Ljubitelj sam morske hrane i plodova mora, preporu;ujem svima morske ježeve i hobotnice. Što se tiče inostranih kuhinja, probala sam mislim sve koje su mi bile dostupne. Nemam omiljenu kuhinju ili jelo. Volim da eksperimentišem sa ukusima, često poručim nešto novo.”

Koji bi recept preporučila našim čitaocima?
“Piletina je zaista nešto što volim često da pripremam. Za ovu priliku toplo preporučujem, piletinu prelivenu sosom od belog luka i neutralne pavlake. Piletinu pre pripreme uvek ostavim da malo odstoji u limunovom soku. Bude mekša i ukusnija.
Potrebno: 500-700 gr pilećeg belog mesa, 100 gr gorgonzole, 125 ml neutralne pavlake za kuvanje, 50 gr maslaca, može i margarina, suvi začin, so , biber.
Priprema: Isecite belo meso u šnicle pa propržite na vrelom ulju sa obe strane. Propržene šnicle odložite na tanjir posebno. Istopite maslac pa dodajte sitno iseckanu gorgonzolu. Čim se sir otopi dodajte neutralnu pavlaku. Kuvati sve zajedno 5 minuta pa dodati začine i vaš sos je gotov”. Uživajte.

Kada ti dođe žuta minuta, kako je prevaziđeš? Da li imaš neki savet za čitaoce našeg portala?
“Po prirodi sam veoma impulsivna osoba. I dešava mi se da u trenu pobesnim, izgubim kontrolu i dođem u sukob i sa najbližima. Ali brzo se smirim, poslušam savet ljudi koji su oko mene i koje bezrezervno volim. Sestra, najbolja drugarica i moj momak su trojka koja me čini srećnom i njihov savet uvek poslušam. Trudite se uvek da budete okruženi ljudima koji vas vole i misle vam dobro, jer sa njima sve će biti lakše.”

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: Facebook, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!