Start Deserti / Torte i kolači Keks-štrudla sa pomorandžom

Keks-štrudla sa pomorandžom

keks
Priprema:
1. Orahe i suve šljive iseckati, a koru od 2 pomorandže narendati.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa u to dodati otopljeni margarin.
3. Testo malo umesiti pa dodati pripremljeno suvo voće, jaja i šećer. Nastaviti sa mešenjem dok se ne dobije masa koja je laka za oblikovanje.
4. Nakon toga smesu podeliti na 2 jednaka dela.
5. Od svakog dela formirati štrudlu i premestiti je u tepsiju obloženu papirom za pečenje. (Između štrudli ostaviti oko 4 cm razmaka, jer će tokom pečenja narasti).
6. Štrudle peći na 180 °C oko 20 minuta.
7. Još dok je kolač vruć, iseći ga oštrim nožem na tanke kolutove debljine oko 1 cm.
8. Kriške razdvojiti jednu od druge da se lakše ohlade, ali i osuše.

Recept Izabele Janoši iz Temerina
Recept Izabele Janoši iz Temerina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!