Start Deserti Slatka testa Kiflice sa ratlukom

Kiflice sa ratlukom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 100 min
  • 12 osoba
  • Lako

Sastojci:

650 g brašna
250 g margarina
30 g šećera
180 g kisele pavlake
1 jaje
1 limun (kora)
1 vanil-šećer
1 prašak za pecivo
200 g ratluka (vanila sa orahom)
šećer u prahu

ISPROBAJTE I… Kiflice sa eurokremom

Priprema:

1. Margarin penasto umutiti pa dodati šećer, vanil-šećer, kiselu pavlaku, jaje, rendanu koru limuna i ponovo sve dobro umutiti.
2. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mesiti rukom.
3. Umešeno testo zamotati u najlon foliju i ostaviti u frižideru da odstoji sat vremena.
4. Testo podeliti na dva dela, pa rastanjiti u oblik kruga na debljinu od 0.5 cm.
5. Unakrsno iseći testo na šesnaest delova, kao za kiflice.
6. Na širu stranu svakog trougla staviti parče ratluka i uviti kiflice.
7. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta, vodeći računa da ostanu bele.
8. Tople kiflice odmah valjati u prah-šećer i ređati na desertni tanjir.
9. Poslužiti kada se potpuno ohlade.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here